bi tıklayın buraya lütfen!
bi zahmet de dinleyin benim eagles'ımı:)
unpulugged en sevdiğim hali:)))
dinlerken bi bakın bakalım tarife:)
etkileyici sonuçla başlamak istedim:)
önceden haşlamış olduğum buğdayı eşit parçalarda
cam kaplara koyarak derin dondurucuya koydum,
elbette kapaklarına tarih etiketiyle:)
bir porsiyonuyla da bi deneme yapayım istedim:)
haşlanmış buğday,
gezen tavuğun haşlanmış suyu,
ali amcanın pembe domatesi
derin dondurucudan,
bulgur duru marka,kilerden:)
ben icat etmedim,ancak google amcada da bulamadım:(
içine fazla ve değişik malzemeler koyarak yapılmışlar var!
karşınızda hafif uydurmasyon buğdaylı bulgur pilavı!
kurusoğan ince doğranır,1 türk kahvesi fincanı zeytinyağda rengi değişene kadar kavrulur,
1 bardak bulgur yıkanır tencereye aktarılır,
hemen ardından 1 bardak haşlanmış buğday katılır
ve kavrum kavrum kavrulur:)
zamanında ali amca'dan alınmış,
yıkanmış,kurulanmış,streçfilme sarılıp
derin dondurucuya konmuş:)
mis gibi pembe domatesi suyun altına tutarak
kabuğunun daha kolay soyulmasını sağlayarak
rendeye yada küp doğramaya tabi tutulmuş,
ardından tencere ahalisine ilave edilmiş lezzete
1 kaşık da acı biber salçası eklemenin ne zararı olabilir ki?
tuz,su,karabiber de eklenip kısık ateşte pişince,
mutfak havlusuyla demlenmesine limon dilimi de eşlik edince,
türk kahvesiyle ruh şenlenince:))
akşam olup eş eve gelince:)
lezzetini de sevince:)
ne güzeldir hayatın tadı böyle:)
mutlu haftalar.
:)
çok sevgiler
:)